Magyar politikusok közúti balesetei – 1997-2000 (2. rész)

1999. január 7. – Szolnok közelében a 32-es főút 39-es kilométerszelvényénél a Tamás Károlyt, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkárát szállító kocsi koccant a vele szemben közlekedő, a saját sávját elhagyó autóval, amely megállás nélkül tovább hajtott. A balesetet követően az államtitkár folytatta útjá, részt vett egy szolnoki eseményen, ahol rosszul lett, és kórházba szállították.

1999. április 2. – Az M1-es autópálya 124-es kilométerszelvényénél egy utánfutóról leeső sírkő darabjaira hajtott autójával Horn Gyula. Gépkocsijának mindkét bal oldali kereke defektet kapott. Személyi sérülés nem történt.

1999. május 22. – A Gál Zoltán MSZP-s országgyűlési képviselő vezette gépkocsi összeütközött egy másik személygépkocsival a budapesti Tárogató út és a Bognár utca kereszteződésénél. Gál Zoltán sértetlen maradt, míg a másik kocsi utasa könnyű sérülést szenvedett.

1999. június 1. – Gyimóthy Gézának, az Országgyűlés alelnökének szolgálati gépkocsija a XIX. kerületi Nagykőrösi úton elsodort egy nem a kijelölt helyen átkelő kerékpárost, aki könnyebben megsérült.

1999. július 22. – A romániai Maroskece településen Orbán Viktor kabinetfőnökét, Nagy Andort szállító gépkocsi elgázolt egy kerékpáros gyereket, aki súlyosan megsebesült.

1999. augusztus 22. – Budapesten a Torgyán József földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztert szállító, szabályosan, a megkülönböztető jelzés előírásszerű alkalmazásával haladó gépkocsiba a Teréz körúton belefutott a Király utcából a Blaha Lujza tér felé szabálytalanul balra nagy ívben kanyarodó gépkocsi. Személyi sérülés nem történt.

1999. szeptember 9. – Harrach Péter szociális és családügyi miniszter szolgálati gépkocsijával egy kistehergépkocsival és egy személygépkocsival ütközött Budapesten, a Hungária körút és a Kerepesi út kereszteződésében, piros jelzésen áthaladva. Személyi sérülés nem történt.

1999. november 5. – Kövér László, a polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter gépkocsijával hirtelen fékezésre kényszerült, amikor a XI. kerületi Budaörsi úton két gyalogos szaladt át előtte az úttesten. A hirtelen fékezés következtében hátulról belerohant egy gépkocsi, amelynek vezetője térdsérüléseket szenvedett.

1999. november 17. – Az MSZP nyíregyházi ország(rész)gyűlésére igyekvő szocialista politikusokat szállító gépkocsi összeütközött egy teherautóval az M3-as autópálya Heves megyei szakaszán. Az Országgyűlési Hivatal gépkocsija, amely a tehergépkocsit követte, már nem tudott megállni, és nekiütközött az előtte haladó járműnek. Az egyik utasa 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

2000. január 11. – A honvédelmi miniszter szolgálati gépkocsija Budapesten, a Podmaniczky utca és a Teréz körút kereszteződésében hirtelen fékezett, majd felcsúszott a járdára, ahol elütött egy 16 éves fiatalt. Senki sem sérült meg.

2000. április 28. – Szakács Imre, az Ifjúsági és Sportminisztérium politikai államtitkára személygépkocsijával Budapesten elgázolt egy gyalogost, aki féktávolságon belül lépett az autója elé. A férfi könnyebb sérülést szenvedett.

2000. október 16. – Buza Attila fideszes országgyűlési képviselő, Ócsa polgármestere gépkocsijával lehajtott az úttestről az Alsónémediből Ócsa felé vezető 50-es főúton. A politikus életét vesztette a balesetben.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.