A közlekedési miniszter balesete – szemtanúkat keres a rendőrség

Ordacsehi, 2000. október 29., vasárnap (MTI) – Továbbra is válságos az állapota annak a 20 éves csurgói lánynak, aki abban a Trabantban utazott, amely szombaton délelőtt összeütközött a Nógrádi László közlekedési minisztert és feleségét szállító Audival; a rendőrség eközben tovább folytatja a műszaki vizsgálatot és a tanúk kihallgatását.

A miniszter jobban van a körülményekhez képest.

Nógrádi László egy reggeli tévé-műsorban telefonon állapotáról s a balesettel kapcsolatos emlékeiről még akkor nyilatkozott, amikor még nem tudott a súlyos sérüléseket szenvedő fiatalember haláláról. E beszélgetés során szerzett tudomást az áldozatról – derült ki szavaiból a kérdések kapcsán.

Lendvai Attila, a fonyódi rendőrkapitányság osztályvezetője az MTI érdeklődésére vasárnap elmondta, a balesetet követően több szemtanú önként jelentkezett, de újabbak jelentkezését is várják, mind Somogy, mind pedig Zala megyéből. Erre vonatkozóan újság-felhívást is közzétettek.

A több órás szombati helyszíni szemle után vasárnap is folytatták a gépjárművek vizsgálatát szakértők bevonásával.

Az őrnagy tájékoztatása szerint a november közepére várható teljes körű szakértői jelentések adnak majd választ egyebek mellett arra, hogy milyen sebességgel haladtak a járművek az ütközést megelőzően, észlelhető volt-e és milyen távolságból a megkülönböztető fény- és hangjelzést használó Audi szolgálati gépjármű, illetve a Trabant irányjelzője.

A rendőrtisztet még szombaton a Trabantot vezető, később a Marcali kórházban elhunyt 21 éves balatonboglári fiatalember hozzátartozói úgy tájékoztatták, hogy óvatos vezető volt, az Ordacsehibe vezető utat – a településhez vezető leágazásnál történt a baleset – jól ismerte, naponta többször is megtette, mivel ott dolgozott.

Az Audi vezetője a rendőrségi kihallgatáson elhangzottak alapján gyakorlott pilóta, aki ugyancsak rendszeresen közlekedett a fővárosból Zalába és vissza, e megyébe való ugyanis a közlekedési miniszter.

A rendőrség ismeretei szerint korábban egyik autó vezetőjének sem volt közlekedési balesete.

A nyomozás érdekében a közlekedési osztály vezetője egyelőre nem kívánt válaszolni arra a kérdésre, hogy mikor utasította a miniszter a gépkocsi vezetőjét a megkülönböztető jelzés használatára. Mint ahogy a vizsgálat jelenlegi szakaszában a szemtanúk vallomásairól sem adhatott felvilágosítást.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.