Nógrádi autóbalesete – Pécsre szállították a sérültet

Kaposvár, 2000. október 30., hétfő (MTI) – Hétfőn délelőtt nem sokkal 11 óra után helikopterrel a pécsi klinikára szállították át azt a 20 éves csurgói lányt, aki Trabant utasaként súlyosan megsérült szombaton a Nógrádi László közlekedési minisztert szállító Audi gépjárművel történt ütközéskor.

A kaposvári kórház tájékoztatása szerint a sérült mája súlyosan roncsolódott, a pécsi Transzplantációs Intézetben történő kezeléssel nagyobb esélyt látnak az orvosok arra, hogy megmentsék az életét.

Sinkovics Ferenc alezredes a Somogy megyei Rendőr-főkapitányság közlekedési osztályvezetője hétfőn arról tájékoztatta az újságírókat, hogy újabb tanúk jelentkeztek akik a helyszínen tartózkodva információval szolgálhatnak a baleset körülményeire vonatkozóan.

A szemtanúk között vannak, akiket előzött a minisztert szállító Audi, mások szemben haladtak és akkor látták az ütközést.

Az osztályvezető a megkülönböztetett jelzést használó járművekkel kapcsolatos általános szabályként ismertette: ebben az esetben gépjármű áthághatja a járművek közlekedési szabályaira vonatkozó legtöbb szabályt, kivéve a rendőri utasítást, illetve a vasúti sorompó tilos jelzését, azonban a jármű vezetője még ekkor sem sértheti meg az élet és vagyonbiztonságot.

A tanúk kihallgatását hétfőn tovább folyatta a rendőrség, mint ahogy a vizsgálatba bevont szakértők is folyamatosan dolgoznak.

Eredményekről és a tanúk által elmondottakról azonban csak későbbi időpontban adhat tájékoztatást a rendőrség.

Egy szakértőtől származó információ szerint az Audit vezető sofőr kihallgatásakor azt mondta: 130 kilométeres sebességgel haladva kezdett a kocsisor előzésbe.

Azt, hogy pontosan mekkora sebességgel haladt az ütközés előtti időpontban, műszeres vizsgálatokkal állapítják meg – közölte a rendőrségi szakértő.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.