Kövér László nyilatkozata aktuális kérdésekről – FKGP, Nógrádi

Budapest, 2000. november 4., szombat (MTI) – Az utóbbi hetek történései ártanak a kormányzat megítélésének, a kritikák egy része jogos – mondta újságírók előtt szombaton Kövér László, a Fidesz elnöke, amikor a nagyobbik koalíciós partner körül zajló események megítéléséről faggatták.

A politikus szerint a megjelenő kritikák másik része azonban az ellenzék azon próbálkozásait szolgálja, hogy – miután nincs mondanivalójuk a társadalom jelentős része számára – előrébb hozzák a választási kampányt.

Kövér László a kisgazda pártelnök javaslatáról, amely a képviselők vagyongyarapodását vizsgáló bizottság felállítását indítványozta, úgy fogalmazott: minden olyan javaslatot támogatni kell, amely a politikusok “üvegzsebűvé válását” segíti elő.

Nógrádi László közlekedési miniszter balesete kapcsán a Fidesz elnöke ugyancsak kérdésre válaszolva úgy vélekedett: egy politikus mindenért felelős, ami vele történik.

Hogy Nógrádi Lászlónak le kell-e mondania vagy sem, az kizárólag rá és a miniszterelnökre tartozik – hárította el a politikus a miniszter esetleges lemondását firtató kérdést.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.