Nógrádi balesete – eltemették az áldozatot

Balatonboglár, 2000. november 6., hétfő (MTI) – Hétfőn délután a balatonboglári temetőben katolikus szertartással eltemették azt a 21 éves fiatalembert, aki a Nógrádi László közlekedési miniszter kocsijával ütközött Trabantot vezette a múlt hét szombaton, s a balesetet követően a marcali kórházban belehalt sérüléseibe.

Csizmadi Attila temetésén a hozzátartozókon kívül több mint 300-an vettek részt.

Köztük volt a család ügyvédje Szőgyényi József, aki az MTI értesülése szerint ezen a héten a Somogy megyei Rendőr-főkapitányságon átadja megbízásról szóló okiratot, és tájékozódik a vizsgálat eddigi fejleményeiről.

A baleset áldozatát fehér koporsóban temették el, amely a szertartást celebráló Szőllősi Ferenc balatonboglári plébános megfogalmazása szerint a fiatalságot és az ártatlanságot jelképezi.

A frissen hantolt sírt borító virágok és koszorúk között nem volt olyan, amelyik a kormány, vagy a minisztérium együttérzését fejezte volna ki, de a közlekedési tárca képviselői jelen voltak a temetésen.

Jenik Péter elmondta: a minisztérium képviselői csak a gyászszertartáson vettek részt, a misén nem.

Hangsúlyozta továbbá, hogy az elhunyt fiatalember hozzátartozóival azért nem beszéltek, mert nem akartak tolakodóan viselkedni. A család ugyanis nem fogadta el a minisztérium által korábban küldött részvéttáviratot.

A sajtófőnök-helyettes hozzátette: a magukkal vitt sírcsokron lévő szalagon nem volt felirat, ám ennek okáról sem ő, sem a sajtófőnök nem tudott beszámolni.

A város vezetői, a polgármester és a jegyző a temetést megelőzően, délelőtt személyesen keresték fel a fiatalember hozzátartozóit, részvétüket nyilvánították és százezer forint gyorssegélyt adtak át a családnak.

Sinkovics Ferenc, a Somogy megyei Rendőr-főkapitányság közlekedési osztályvezetője ugyancsak hétfőn újságírókkal közölte, hogy eddig négy szemtanút hallgattak ki, de eddig még nem jelentkezett olyan személy, aki valóban látta volna a történteket.

Elmondta továbbá, hogy tanúként meghallgatják Nógrádi Lászlót és feleségét, ám ennek időpontját az orvosi véleménytől teszik függővé.

A felkért szakértők egyébként soron kívül végzik a baleset körülményeire vonatkozó vizsgálatokat, ám így is legkorábban csak a hét végére várható, hogy számokkal alátámasztott eredménnyel szolgálnak.

Ezután minden bizonnyal a helyszínen rekonstruálják a történteket – közölte az osztályvezető.

A 21 éves fiatalember a Trabantjával az Ordacsehi elágazónál, a 7-es főközlekedési úton ütközött össze a közlekedési minisztert és feleségét egy Zala megye eseményre szállító Audi szolgálati autóval.

A Trabantban ülő csurgói fiatal nő, aki túlélte a balesetet, jelenleg a pécsi kórházban fekszik életveszélyes sérülésekkel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.