Távozik Nógrádi László – Miniszterelnöki Hivatal

Budapest, 2000. november 6., hétfő (MTI) – Nógrádi László közlekedési és vízügyi miniszterelnök hétfőn benyújtotta lemondását, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök elfogadott – tájékoztatta az MTI-t közleményében a Miniszterelnöki Hivatal Kommunikációs Államtitkársága.

Nógrádi elmondta: a baleset során maga és felesége is súlyosan megsérült. A fiatalember halála – mint hasonló korú gyermekek édesapját – különösen megrendítette.

Elszenvedett sérüléseim gyógyulása hosszú időt vesz igénybe, ami nem teszi lehetővé miniszteri teendőim felelősségteljes ellátását – mondta Nógrádi László.

Remélem, ezzel a lépésemmel hozzájárulok a magyar közéletiség jobb megítéléséhez. Egyúttal kifejezem együttérzésemet a baleset minden érintettjének – tette hozzá a miniszter.

Nógrádi László kijelentette, hogy politikai nyomás nem áll lemondása hátterében.

A tárca leköszönő vezetője a már ismert körülményeket felidézve elmondta, hogy ő adott utasítást a megkülönböztető jelzés használatára.

Hozzátette, hogy október 28-án, a baleset napján Balatonföldváron egy továbbképzésen vett részt a minisztérium vezetőivel együtt. A késedelmes indulás oka az volt, hogy a továbbképzés helyszínén kapott hírt a vasúthálózat fejlesztését célzó európai uniós támogatásról.

További terveivel kapcsolatban Nógrádi László kijelentette, hogy továbbra is részese kíván maradni a közéletnek. Gyógyulását követően Zala megyei országgyűlési képviselőként folytatja munkáját.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.