Nógrádi autóbalesete – javult a sérült lány állapota

Pécs, 2000. november 13., hétfő (MTI) – Lassú, de biztató javulás mutatkozik annak a húszéves csurgói lánynak az állapotában, aki a közlekedési miniszter autójával ütközött Trabant utasaként szenvedett több mint két hete súlyos, életveszélyes sérüléseket – tájékoztatta hétfőn délben az MTI-t a pécsi orvostudományi kar anaszteziológiai és intenzív terápiás intézetének osztályos orvosa.

Dr. Sári Ferenc tanársegéd közölte, hogy a beteg túl van a közvetlen életveszélyen, de állapota változatlanul súlyosnak minősíthető.

Bár a sérült lány légzése még gépi támogatásra szorul, de tüdeje is aktív már, és a szükséges művese kezelés gyakoriságát is csökkenthették – mondta az orvos.

Sári doktor hozzáfűzte: a beteg állapotának lassú javulása a múlt hét közepén történt műtéti beavatkozást követően indult meg, amikor elvégezték májának újabb opreációját.

A csurgói lány a Nógrádi László, időközben lemondott közlekedési miniszter kocsijával ütközött Trabant utasaként túlélte a több mint két héttel ezelőtti balesetet, vőlegénye, a Trabant vezetője viszont életét vesztette.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.