Elhunyt a Nógrádi-baleset másik sérültje

Budapest, 2000. november 24., péntek (MTI) – Tüdőgyulladás következtében elhunyt pénteken a Nógrádi-balesetben életveszélyes sérüléseket szenvedő lány – tudta meg az MTI Debreceni Gábortól, a pécsi egyetemi klinika intenzív sebészeti osztályának ügyeletes orvosától.

Közölte: a húszéves lány délután négy óra után nem sokkal veszítette életét.

Az orvos az MTI érdeklődésére elmondta: a sérült október 30-án került osztályukra. A fiatal nő az első napokban tudatánál volt, később azonban veseelégtelenség lépett fel nála, ezért dialízisre, gépi lélegeztetésre szorult.

Állapota ezután javulni kezdett, három nappal ezelőtt újból rosszabbra fordult – ismertette.

Az ügyeletes orvos megfogalmazása szerint a tüdőgyulladás miatt bakteriális fertőzés lépett fel a lány szervezetében, amely végül többszörös szervi elégtelenséghez, s végül halálához vezetett.

A húszéves csurgói lány és barátja október 28-án a délelőtti órákban a 7-es főúton, Fonyód és Balatonboglár között közúti balesetet szenvedett, amikor az ordacsehi leágazónál összeütközött a Nógrádi László közlekedési és vízügyi minisztert és feleségét szállító, megkülönböztető jelzést használó Audival.

A Trabant 21 éves balatonboglári vezetője aznap a marcali kórházban a műtőasztalon meghalt.

Barátnőjét életveszélyes állapotban szállították a kaposvári kórházba, majd két nappal később a pécsi orvosegyetem klinikájára.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.