A volt közlekedési miniszter autóbalesete – szakértői vizsgálatok

Kaposvár, 2001. január 12., péntek (MTI) – Várhatóan napokon belül a rendőrség birtokában lesz a volt közlekedési miniszter októberi autóbalesetének helyszíni rekonstrukciója nyomán készült szakértői összegzés – tudta meg az MTI pénteken rendőrségi forrásból.

A tájékoztatás szerint az október elseji szemlére alapozott orvosszakértői vizsgálat eredménye már megvan, az műszaki szakértői vizsgálat eredményére azonban előreláthatóan a hónap végéig várni kell.

A rendőrség az Audi gyárral – mivel a minisztert ilyen márkájú kocsival szállították – a magyar képviseleten keresztül folyamatosan kapcsolatban van, de a szükséges információkat még nem kapta meg.

Késik az akusztikai szakértői vélemény is – e hétre várták -, amelynek arra kell választ adnia, hogy az Audival ütköző Trabant vezetője hallhatta-e a megkülönböztető jelzést használó állami autó szirénáját.

Amint valamennyi szakértői jelentés meg lesz, ezek tartalmáról, megállapításairól tájékoztatják az érintetteket, majd pedig a nyilvánosságot – közölte a rendőrség.

Emlékeztetőül: a múlt év október 28-án az akkori közlekedési minisztert, Nógrádi Lászlót szállító Audi típusú nagy sebességgel közlekedő szolgálati gépjármű a 7-es úton, az Ordacsehi elágazónál összeütközött egy Trabanttal, amelynek 21 éves balatonboglári vezetője a marcali kórházban még aznap, utasa, a fiatalember 20 éves csurgói menyasszonya pedig a többszöri orvosi beavatkozás ellenére egy hónappal a baleset után a pécsi klinikán meghalt.

Nógrádi László, akit fej- és karsérülésekkel szállítottak kórházba, a történtek miatt a baleset után néhány nappal lemondott.

Az Audi vezetőjét halálos közlekedési baleset okozásával gyanúsítja a Somogy megyei Rendőr-főkapitányság.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.