Ordascsehi baleset – befejeződött a rendőrségi vizsgálat

Kaposvár, 2001. február 28., szerda (MTI) – A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte a vizsgálatot az Ordacsehi elágazónál múlt év október 28-án történt, két halálos áldozatot követelő baleset ügyében – értesült szerdán rendőrségi forrásból az MTI.

A baleset – melynek során a volt közlekedési minisztert, Nógrádi Lászlót szállító Audi és egy Trabant ütközött – meglehetősen hosszú, négy hónapig tartó rendőrségi vizsgálatának ügyészség által meghosszabbított határideje február 28-án járt le.

Az ilyenkor szokásos hatvan napos vizsgálati időtől eltérően azért nem tudták korábban lezárni az ügyet, mert az Audi fedélzeti számítógépének elemzésére vártak.

Az Audi gyárban egy ilyen elemzés többnyire hónapokat vesz igénybe, a somogyi rendőröknek azonban – a német rendőrség közbenjárásának köszönhetően – soron kívül, öt hét alatt a rendelkezésükre bocsátották a még hiányzó adatokat.

Újabb hosszabbítás kérésére tehát már nem lesz szükség, a távirati iroda információi szerint ugyanis a műszaki szakértői jelentések immár teljes körűen elkészültek, azokat a rendőrség átadta a balesetben érintettek jogi képviselőinek.

Az iratok áttanulmányozására, az abban foglaltak jóváhagyására, illetve az esetleges módosító indítványra a jogi képviselőknek nyolc nap áll rendelkezésükre.

Az emlékezetes baleset miatt a Trabant vezetője, egy 21 éves fiatalember még aznap, 21 éves lány utasa egy hónappal később meghalt.

A baleset után néhány nappal Nógrádi László közlekedési miniszter, aki egyébként megsérült az ütközés következtében, lemondott.

A rendőrségtől kapott tájékoztatás szerint a vizsgálat eredményéről a jövő héten Kaposvárott sajtótájékoztatót tartanak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.