Ordacsehi baleset – vádemelési javaslat

Kaposvár, 2001. március 7., szerda (MTI) – Elkészült a vádemelési javaslat a múlt év október 28-án, az ordacsehi elágazónál történt két halálos áldozatot követelő baleset ügyében, amelynek során a volt közlekedési minisztert, Nógrádi Lászlót szállító Audi ütközött egy Trabanttal.

A rendőrség megállapítása szerint mindkét gépkocsivezető vétett a közlekedés szabályai ellen – jelentették be szerdán Kaposvárott, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtótájékoztatóján.

A több hónapig tartó, február 27-én lezárt vizsgálat eredményéről Sinkovics Ferenc alezredes, közlekedési osztályvezető elmondta: a megkülönböztető jelzéseket használó Audi vezetője, Letenyei Ferenc vétett, éspedig többszörösen is a közlekedési szabályok ellen, de a kanyarodás szabályában hibázott a Trabant helyszínen életét vesztő vezetője, Czizmadia Attila is.

Ha szabályosan kanyarodott volna balra nagy ívben, és nem akarta volna elnyesni a kanyart, akkor elkerülhető lett volna az ütközés – mondta a szakember.

Hozzátette: arról is meg kellett volna győződnie a Trabant vezetőjének, nem előzi-e őt egy másik jármű.

Mindez nem mentesíti az Audi vezetőjét a felelősség alól – hangsúlyozták egybehangzóan a sajtótájékoztatón részt vevő rendőri vezetők.

Tóth János ezredes, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közbiztonsági igazgatója elmondta: az Audi vezetője 130-140 kilométeres sebességgel haladt az ütközés előtti pillanatban, vagyis jóval féktávolságon belül észlelte a kanyarodni szándékozó Trabantot.

A műszaki szakértők véleménye alapján a rendőrség megállapította, hogy az ütközés elkerülhetetlen volt – jelentette ki az igazgató.

A megkülönböztető jelzést használó Audival, de általában az ilyen jelzéssel közlekedő járművekkel kapcsolatosan Tóth János leszögezte: annak vezetője nem veszélyeztetheti az élet és vagyonbiztonságot, és minden esetben meg kell győződnie arról, hogy a megkülönböztető jelzésekre tekintettel vannak-e más járművek vezetői.

Az Audi sofőrje ezt figyelmen kívül hagyta – jelentette ki a közbiztonsági igazgató.

A rendőrség az Audi vezetőjére vonatkozóan a halálos közúti közlekedési baleset okozásának vétségét megállapítva terjeszti a vádemelési javaslatot az ügyészség elé.

Ezzel megegyező vétséget állapítottak meg a Trabant vezetőjével szemben, ám az elkövető halála miatt vele szemben az eljárást megszüntették.

Tóth János arról is szólt, hogy az Audi megkülönböztető fényjelzése jól, mintegy 180 méterről látható volt, a hangjelzés azonban nem felelt meg a kívánalmaknak.

A Trabant vezetőjének és utasának, a fiatalember menyasszonyának halálát okozó baleset vizsgálatát minden körülményre kiterjedően nagyon alaposan jártunk el – hangsúlyozta a közbiztonsági igazgató.

Hozzátette: megállapításaikkal, a vizsgálat eredményével kapcsolatosan az érintett felek jogi képviselőinek nem volt észrevételük.

A sajtótájékoztatón elhangzott továbbá, hogy a megkülönböztető jelzés használatát elrendelő volt közlekedési miniszter, Nógrádi László felelősségét a rendőrség nem vizsgálta.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.