Ordacsehi baleset – elutasított panasz – felülvizsgálati kérelem

Budapest, 2001. április 3., kedd (MTI) – Várhatóan még a héten felülvizsgálati kérelmet nyújt be Szőgyényi József ügyvéd a somogy megyei illetékes ügyészséghez a tavaly októberben Ordascsehiben történt baleset ügyében, mivel az ügyészség elutasította a korábban benyújtott panaszos indítványt – közölte Szőgyényi József az MTI-vel kedden.

Az ügyvéd a tavaly októberi baleset során elhunyt jegyespár hozzátartozóinak képviseletét látja el. A balesetben a Nógrádi László akkori közlekedési minisztert szállító Audi és egy Trabant személyautó ütközött.

Szőgyényi József azért élt panasszal az ügyészségnél, mivel a nyomozóhatóság a vizsgálat lezárásakor úgy nyilatkozott, hogy megszűntették a Trabant vezetője ellen a vizsgálatot, mivel a balesetben életét vesztette.

Az ügyvéd megítélése szerint a rendőrség nem is indíthatott volna nyomozást a fiatalember ellen.

Szőgyényi József a panasz-indítványban kifogásolta a rendőrségi vizsgálat azon megállapítását is, hogy a baleset helyszínének, az Ordacsehi elágazásnak a közelében 80 kilométer/órás haladási sebességet jelző tábla volt.

Az ügyvéd ismeretei szerint azon a szakaszon a 40 kilométer/órás sebességet megengedő tábla volt, jóllehet – az ügyvéd információi szerint – ma már semmilyen jelzés nem utal a helyszínen a haladási sebesség nagyságára.

Szőgyényi József az MTI-nek elmondta: még a felülvizsgálati kérelem benyújtása előtt felkér egy igazságügyi magánszakértőt, hogy megvizsgáltassa a baleset körülményeit.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.