Ordacsehi baleset – folytatódott a tárgyalás

Kaposvár, 2001. május 23., szerda (MTI) – Nógrádi László volt közlekedési miniszter meghallgatásával folytatódott szerdán a Kaposvári Városi Bíróságon a múlt év októberében a 7-es főközlekedési úton, az ordacsehi elágazónál történt, két halálos áldozatot követelő baleset tárgyalása.

A büntetőper egy hónappal ezelőtt kezdődött el, Letenyei Ferenc, a miniszteri Audit vezető sofőr vádlottkénti, valamint tanúk és szakértők meghallgatásával.

A gépkocsivezető akkor úgy nyilatkozott, hogy nem tartja magát bűnösnek.

A baleset miatt később lemondott volt közlekedési minisztert és feleségét szerdán tanúként idézték be a bíróságra.

Tarr József tanácsvezető bíró a Nógrádi László által most elmondottak, illetve a korábban, a rendőrségi kihallgatáskor közöltek között több helyütt ellentmondást tapasztalt.

A tanú ezt azzal magyarázta, hogy a baleset körülményeire utaló korábbi vallomásában “emlékképeket” rakott össze, amellyel segíteni szerette volna a nyomozást.

Ezeket a részleteket azonban – mint mondta – ma már nem tudja felelősséggel megerősíteni, annál kevésbé, mert nagyon gyorsan történt minden, előtte pedig a jegyzeteivel volt felfoglalva, illetve többször telefonált.

Nógrádi László tanúként jószerivel csak arról tudott érdemben beszámolni, hogy késésben voltak. Nem emlékezett sem arra, hogy milyen gyorsan mehetett a szolgálati Audi.

Ezt szerinte a hátsó ülésről nem is láthatta. Arra a kérdésre sem tudott határozottan válaszolni, hogy folyamatosan vagy megszakításokkal használta-e a sofőr a megkülönböztető jelzéseket.

Arra azonban határozottan emlékezett, hogy amikor telefonált, akkor zavarta a kocsiba behallatszó hangjelzés.

A látási viszonyokat kedvezőnek ítélte.

Úgy fogalmazott, hogy “nyugodt hangulatban utaztunk”.

A késés miatt a volt közlekedési miniszter nem aggódott, mivel állítása szerint jól ismerte ennek az útnak a forgalmát.

A Budapest és Nagykanizsa közötti távolságot elmondása szerint 2,5-3 óra alatt meg lehet tenni, s ők Balatonföldvárról indulva éppen félúton voltak.

Nógrádi László úgy emlékezett, hogy Balatonföldváron háromnegyed kilenc körül szálltak autóba.

A késés miatt, de elsősorban azért, hogy jól láthatóak legyenek, azt mondta a sofőrnek, hogy ha szükségesnek tartja, akkor használjon megkülönböztető jelzéseket.

A mintegy 120 kilométeres utat egy és egy negyed óra alatt kellett volna megtennie a sofőrnek.

A Trabantot a vádlottal egyező állítása szerint a sofőrrel egy időben, tán másodpercekkel az ütközés előtt észlelte a hátsó ülésen ülő Nógrádi László.

Vallomása szerint a Trabant váratlanul, minden előzetes jelzés nélkül kanyarodott a bal oldali sávba.

Ekkor rémülten felkiáltottam: Feri vigyázzon – utána elvesztettem az eszméletemet – idézte fel az ütközés előtti pillanatot Nógrádi László.

A bíróság tanúként hallgatta meg Nógrádi Lászlónét, aki együtt utazott férjével.

Ő úgy emlékezett, hogy kilenc óra körül indultak Balatonföldvárról.

Utalt arra, hogy nem nézte meg az óráját, tehát elképzelhetőnek tartotta, hogy korábban szálltak be az autóba, abban bizonyos volt, hogy nem fél kilenckor, ahogyan tervezték.

Ő sem figyelt fel semmi szokatlanra, a munkájával kapcsolatos iratokat rendezgette.

A bíró felvetésére, miszerint a rendőrségi vallomásában az szerepelt: emlékszik rá, amint a sofőr a baleset után előre dőlt a kormányra, és azt mondta: “börtönbe kerülök”, Nógrád László felesége most azt mondta, hogy erre már nem emlékszik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.