A Legfelsőbb Bíróságon a volt közlekedési miniszter halált okozó balesete

Budapest, 2002. június 9., vasárnap (MTI) – Várhatóan csütörtökön tárgyalja felülvizsgálati eljárásban a Legfelsőbb Bíróság (LB) Nógrádi László volt közlekedési miniszter szolgálati kocsijának 2000. október 28-án a Somogy megyei ordacsehi elágazásnál bekövetkezett balesetét, melynek két halálos áldozata és három sérültje volt.

A büntetőperben tagadta bűnösségét a szolgálati autó gépkocsivezetője, az 56 éves L. Ferenc, ám a bíróság első fokon két év négy hónap, másodfokon jogerősen pedig egy év hat hónap letöltendő fogházbüntetésre ítélte.

A miniszter Audija egy Trabanttal ütközött. A Trabantot vezető 21 éves fiatalember a baleset napján, 20 éves mennyasszonya egy hónappal később halt meg. Az Audiban ülő Nógrádi és felesége súlyos, a vezető könnyebb sérüléseket szenvedett.

Nógrádi László néhány nappal a baleset után lemondott, így összesen 5 hónapot töltött a közlekedési miniszteri poszton.

A büntetőperben tanúként hallgatták ki Nógrádi Lászlót és feleségét.

A büntetőeljárás adatai szerint a miniszter kocsija Balatonföldvárról egy Zala megyei rendezvényre tartott, a mintegy 120 kilométeres utat 1 és egy negyedóra alatt kellett volna megtenni.

Az Audi 133-141 kilométeres sebességgel előzött egy közlekedési tábla tiltása ellenére, amikor a Trabant 21-23 kilométeres sebességgel elékanyarodott.

A Somogy Megyei Bíróság tavaly szeptemberben kihirdetett jogerős ítélete szerint abban az esetben, ha az Audi szabályosan, a közlekedési táblák figyelembe vételével, a megengedett 80 kilométeres sebességgel halad, illetve ha a Trabant szabályosan kanyarodik, elkerülhető lett volna a baleset.

A jogerős ítélet indoklása szerint enyhítő körülmény, hogy a vádlottnak nem róható fel a késői indulás, valamint hogy nem agresszív autós, és eddig nem okozott balesetet.

L. Ferenc úgy vallott, hogy amikor útnak indultak, a miniszter közölte: “szoros az idő”, ezért ahol lehet használják a megkülönböztető jelzést.

A jogerős ítélet ugyanakkor rámutatott arra is, hogy az Audi vezetője tudatos gondatlansággal vádolható, hiszen több közlekedési tiltást is figyelmen kívül hagyott, így például a záróvonalat és az előzni tilos táblát.

L. Ferenc vádlottat a jogerős ítélet a másfél éves szabadságvesztés mellett két évre eltiltotta a közúti közlekedéstől.

Az LB várhatóan csütörtökön bírálja el a jogerős ítélet ellen benyújtott felülvizsgálati indítványt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.