LB – nem bűnös a volt közlekedési miniszter sofőrje

Budapest, 2002. június 13., csütörtök (MTI) – Felmentette Nógrádi László volt közlekedési miniszter sofőrjét a halálos közúti baleset gondatlan okozásának vádja alól a Legfelsőbb Bíróság (LB) csütörtökön kihirdetett felülvizsgálati döntésében, ezzel megváltoztatva a korábbi ítéleteket.

Az ügyészség és a korábban eljáró bíróságok szerint Letenyei Ferenc vádlott okozta a két halálos áldozatot és több sérültet követelő balesetet az ordacsehi elágazásnál 2000. október 28-án.

Az eset után a miniszter lemondott posztjáról.

Letenyei Ferencet tavaly a Kaposvári Városi Bíróság 2 év 4 hónap, a Somogy Megyei Bíróság pedig jogerősen 1 év 6 hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélte, és a gépjárművezetéstől is évekre eltiltotta.

Az LB azonban csütörtökön bűncselekmény hiányában mentette fel a miniszteri Audi sofőrjét.

Az LB indoklása szerint a megkülönböztető jelzést használó Audi 133-141 kilométeres sebességgel kezdett előzésbe egy záróvonal előtt a bal oldali sávban.

Szemből nem jött semmi, a jobb sávban haladó Trabant azonban 21-23 kilométeres sebességre lassított, és az elágazás előtt körülbelül 24 méterrel, a majdani balra kanyarodás céljából, átlépte a záróvonalat.

Nyolc méter után, másfél másodperc elteltével, az Audi fékezés nélkül belerohant a Trabantba, melynek vezetője, egy huszonéves fiatalember aznap, menyasszonya pedig három hét múlva belehalt sérülésébe. Nógrádi és felesége súlyosan megsérült.

Az a másfél másodperc, ami a Trabantnak a záróvonalon való áthaladása, és az ütközés között eltelt, kitölthette az Audi sofőrjének teljes reakcióidejét, annál is inkább, mert a helyszínen semmi nyoma nem volt, hogy a miniszteri autó vezetője fékezett volna – fejtegette a bíró.

Hozzátette: tragikus körülmény az is, hogy a Trabant lassított, és így az ütközés igen nagy sebességkülönbségnél következett be.

Az LB döntése szerint amikor a miniszteri Audi átment a baloldali sávba, még nem volt veszélyhelyzet, azt egyedül a Trabant vezetője idézete elő a zárvonal szabálytalan átlépésével.

A vádlott ugyanakkor nem szegte meg a KRESZ-t, így közlekedési bűncselekményt sem követhetett el – szögezte le a felülvizsgálati döntés szóbeli indoklásában a bíró.

Hozzátette: ha a Trabant vezetője szabályosan kanyarodott volna balra az ordacsehi elágazásnál, akkor a miniszteri Audi 50-60 méterrel elhagyta volna a helyszínt.

Az indoklás szerint a vádlott jogszerűen használta a megkülönböztető jelzést, melynek hallatán a többi járművezető köteles abszolút áthaladási elsőbbséget biztosítani.

A bíróság kifejtette, hogy figyelemmel egy Trabant belső menetzajára, az esetleges beszélgetésre, rádióhallgatásra, az autó vezetőjének nagyobb gondot kellett volna fordítania a vizuális információszerzésre.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.