Veronai buszbaleset – A NAIH elnöke felszólította a szcientológusokat, ne zaklassák a gyászoló családokat

Budapest, 2017. február 8., szerda (MTI) – A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke felszólította a Magyarországi Szcientológia Vallási Egyesület képviselőit, ne zaklassák a gyászoló családokat és töröljék jogellenesen megszerzett személyes adataikat.

Péterfalvi Attila az MTI-hez szerdán megküldött közleményében azt írta, a hivatal a sajtóból értesült arról, hogy a Magyarországi Szcientológia Vallási Egyesület, megszerezve a veronai busztragédia áldozatainak elérhetőségeit, zaklatja a gyászoló családokat. Az erről szóló újságcikk szerint az egyesület egy – a hívei közé tartozó -, Verona közelében élő magyar származású rendezvényszervezőn keresztül szerezte meg a családtagok nevét, telefonszámát és lakáscímét.

“Ugyan a cikkben szereplő adatkezelést sérelmező panasz még nem érkezett a hatósághoz, azonban nyomatékkal felszólítom az egyesület képviselőit, hogy azonnal hagyjanak fel a fentiekben leírt tevékenységgel és haladéktalanul töröljék a gyászoló családok jogellenesen megszerzett személyes adatait” – írta Péterfalvi Attila.

Hozzátette: a hatóság elnökeként megteszi “a szükséges és hatékony jogvédelmi lépéseket is”.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.