Fekvőbeteg szállítás

Amikor nincs más megoldás…

Sajnálatos módon gyakran szembesülnek azzal a kellemetlen ténnyel a családok, hogy beteg családtagjuk szállításra szorul. Egyenesen lehetetlennek tűnik az, hogy fekvőbeteg szállítást maga oldjon meg egy család, hiszen otthoni körülmények között nem biztosított megfelelő gépjármű és további eszközök sem.

Mi levesszük válláról az ezzel járó kellemetlenségeket!

A betegszállítók mindegyike több éves, olykor évtizedes tapasztalattal rendelkezik és a gépjárművek is kiválóan fel lettek szerelve az Ön vagy családtagja minél nagyobb kényelme és biztonsága érdekében. Mivel ismerjük, hogy a betegségben küszködők számára túlnyomórészt kellemetlenséggel járhat egy-egy vizsgálatra való eljutás, így a cél, hogy a lehető legkényelmesebb megoldást találjuk meg.

Ne feledje, fekvőbeteg szállítás esetén kiemelten fontos, hogy megfelelő szaktudással rendelkezők segítsék útján, hiszen ezen szállítási mód már eleve olyan állapotot feltételez, melynél fokozott elővigyázatosságra van szükség.

A fekvőbeteg szállításról röviden

A betegszállítás minden esetben komoly körültekintést és szakmai hátteret igényel, bár ezeknek vannak különböző fokozataik. Precizitás, pontosság és elővigyázatosság, ezen három lépés elengedhetetlen a fekvőbetegek szállításánál.

Fekvőbeteg szállításánál sok feltételnek kell eleget tennünk, többek között a gépjárműbe be- és kiszállás körüli óvatosság, hiszen jó minőségű ágyra van szükségünk, mely nagyobb rázkódások nélkül gurítható, illetve az autóba helyezhető. Fontos, hogy a gépjárműben tökéletesen illeszkedjen, ugyanakkor ne adja át teljes mértékben a rázkódást, mely a rossz útviszonyok miatt alakul ki.

A sofőr számára elsődleges szempont, hogy fekvőbeteg szállítását végzi. Ez egy olyan szállítási forma, amelyet bízzunk szakavatottakra, hiszen a nem megfelelő szállításnak beláthatatlan következményei lehetnek, amely nem egy egyszerű telefonhívással orvosolható probléma.

Fekvőbeteg szállítását nem mindegy, hogy hogyan végzik el a betegszállítók, a betegszállító óvatosan, gyengéden, szakmai protokoll szerinti szabályoknak eleget téve kell, hogy végezze munkáját és a betegnek ez nem fog traumát jelenteni, ezáltal csökkentheti a negatív élmények előfordulási esélyét.

Egyik leggyakrabban előforduló nehézség fekvőbeteg szállítása esetén mikor a beteg már hosszú ideje mozdulatlan. hogy hajlamosabb érzékenyebben reagálni némely helyzetekre, hiszen megszokott környezetéből ki lett szakítva, így olykor kiszolgáltatva, tehetetlennek érzi magát. Ezen csak a betegszállító empatikus hozzáállása segíthet igazán.

Ennek az olykor előforduló szállítási traumának fizikai okai is lehetnek, hiszen a fekvőbetegek nagyobb része mozgásszervi megbetegedések miatt kényszerül ágyba kerülni, így mikor hosszabb idő után próbál megmozdulni, az nagy fájdalommal járhat, ebből kifolyólag a betegszállítónak különösen figyelemmel kell kísérnie a beteg utaztatását.
Forduljon hozzánk bizalommal, megszervezzük fekvőbeteg szállítását az ország bármely pontján!