Ketten meghaltak egy balesetben a 81-es főúton Kisbér és Bakonysárkány között

Közzétéve 16 november, 2017  in Baleset, Közút

Budapest, 2017. november 16., csütörtök (MTI) – Ketten meghaltak és egy ember súlyosan megsérült egy balesetben a 81-es főúton Kisbér és Bakonysárkány között csütörtök este – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

A police.hu-n olvasható közlemény szerint egy Székesfehérvár felől közlekedő nyerges vontató elütött egy szarvast és átlökte a szemközti forgalmi sávba. Az állaton áthajtott egy Győr felől érkező személygépkocsi, amely felborult és áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol összeütközött egy másik nyerges vontatóval. A balesetben a személygépkocsiban két ember a helyszínen meghalt, egy pedig súlyosan megsérült.

A baleset a főút 41-es kilométerénél történt.

Londoni tűzvész – Scotland Yard: 71 a halálos áldozatok végleges száma

Fotó: Daniel Leal-Olivas / AFP

Kertész Róbert, az MTI tudósítója jelenti: London, 2017. november 16., csütörtök (MTI) – A Scotland Yard csütörtöki tájékoztatása szerint 71 hivatalosan azonosított halálos áldozata van a nyugat-londoni Grenfell Tower toronyházban kitört júniusi tűzvésznek, és valószínűleg ez marad az áldozatok végleges száma.

A londoni rendőrség közölte, hogy a teljesen kiégett épületben hetven ember maradványait találták meg azonosítható állapotban, de a Scotland Yard a tűzkatasztrófa halálos áldozatai közé sorolja azt az újszülöttet is, aki nem sokkal a tűzvész után holtan jött a világra.

A tűzvész június 14-én hajnalban tört ki a 24 emeletes, 127 lakásos toronyházban. Az évtizedek óta példátlan tűzkatasztrófát a rendőrség szerint valószínűleg egy zárlatos hűtőszekrény okozta, amely a negyedik emelet egyik lakásában kapott lángra.

A vizsgálat azonban továbbra is az épület külső burkolóelemeire összpontosul, különös tekintettel arra, hogy a tűzvész óta eddig megvizsgált hasonló burkolatú toronyházak épületburkolati mintái közül egyik sem felelt meg az előírásoknak a hatósági tűzbiztonsági próbákon.

A tűz után a brit kormány hatszáz toronyház tűzbiztonsági ellenőrzését rendelte el.

A Grenfell Tower külső felületét a tavaly befejeződött renoválás során új burkolóelemekkel látták el. A helyi lakóközösség érdekképviseletét ellátó szervezetek azzal vádolják a kivitelezőt – a kerületi tanács ingatlankezelő cégét -, hogy igyekezett minél olcsóbb anyagokat felhasználni.

Az égő toronyházról készült felvételeken látszik, hogy a tűz rendkívül gyorsan terjedt felfelé az épület külső falfelületein.

A Grenfell Towerben kitört tűzvész ügyében gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával bűnügyi vizsgálat is folyik.

A Scotland Yard csütörtöki tájékoztatása szerint a toronyházban fellelt holttestek közül az utolsó kettő halottkémi azonosítását kedden végezték el. A londoni rendőrség közölte: véleménye szerint sikerült megtalálni és azonosítani a tűzvészben elhunytak mindegyikét.

A tájékoztatás szerint a toronyház átvizsgálása a végéhez közeledik. A rendőrség bűnügyi orvostani szakértők segítségével az összes emelet mindegyik lakását és közösségi tereit átvizsgálta, emeletenként több mint 15 tonna üszkös törmeléket átrostálva.

A munkába régészeti feltárási technikákban jártas archeológusokat is bevontak.

A Scotland Yard szerint a kutatás utolsó szakasza várhatóan december elejéig eltart, de a rendőrségi szakértők nagyon valószínűtlennek tartják, hogy lennének még további áldozatok a toronyházban.

Az eltűntekről néhány nappal a tűzvész után összeállított első rendőrségi lista még négyszáz nevet tartalmazott, de a Scotland Yard csütörtöki tájékoztatása szerint ezen a listán szerepeltek olyanok is, akiket más-más, illetve eltérő betűzéssel megadott neveken jelentettek be eltűntként. Volt olyan eltűnt, aki különféle írásmódokkal 46-szor szerepelt a listán.

Előfordult az is, hogy egyeseket anyagi haszonszerzés céljából, csalárd módon jelentettek be eltűntként. Ezekben az ügyekben számos büntetőeljárás folyik.

A rendőrség csütörtökön közölte, hogy mindezek miatt az eredeti listán szereplők felkutatása csak az utóbbi néhány hétben fejeződött be, de mára mindegyikük sorsát sikerült megbízhatóan tisztázni.

Kisbusszal ütközött egy autó Lébénynél, a sofőr meghalt

Közzétéve 16 november, 2017  in Baleset, Busz, Közút

Győr, 2017. november 16., csütörtök (MTI) – Kisbusszal ütközött egy autó csütörtökön az 1-es úton Mecsér és Lébény között, a lébényi elágazásnál, a balesetben a személygépkocsi vezetője meghalt – tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Ruskáné Takács Anita elmondta, hogy a kisbuszban ketten utaztak, ők könnyebben megsérültek.

A helyszínelés idején fél pályán halad a forgalom.

Meghalt egy favágó Putnokon

Közzétéve 15 november, 2017  in Baleset, Egyéb

Putnok, 2017. november 15., szerda (MTI) – Meghalt egy favágó Putnokon, aki munkáltatója felelőtlensége miatt vesztette életét. Az ózdi járási ügyészség foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat a munkaadó ellen – közölte a vádhatóság az MTI-vel szerdán.

A tájékoztatás szerint szabálytalanul végzett munka miatt egy óriási farönk alá szorult a favágó, akinek halálát a vádlott sorozatos foglalkozási szabályszegése idézte elő.

Mint írták: a vállalkozó alkalmi munkavállalóját semmilyen munkavédelmi oktatásban nem részesítette, egyéni védőfelszerelést sem biztosított számára.

Halálos baleset történt Albertirsánál, a 4-es utat lezárták

Közzétéve 15 november, 2017  in Baleset, Közút
MTI Fotó: Lakatos Péter

Budapest, 2017. november 15., szerda (MTI) – Meghalt egy autós, aki a járművét vezetve tehergépkocsival ütközött össze szerdán a 4-es úton Albertirsa körzetében, az útszakaszt lezárták – tájékoztatta a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Csámpai Attila közölte: a baleset a főút 54-es kilométerénél történt, a karambol következtében mindkét gépjármű az árokba sodródott.

A ceglédi tűzoltók feszítő-vágóval szabadították ki a roncsból a személyautó vezetőjét, de a mentők már nem tudták megmenteni az életét.

András Tamás megbízott Pest megyei rendőrségi szóvivő elmondta, hogy a helyszínelés idejére a főút érintett szakaszát lezárták, a forgalmat a 405-ös útra terelik.

MTI Fotó: Lakatos Péter

Halálra gázolt a vonat egy fiatal nőt Hajdúhadházon

Közzétéve 15 november, 2017  in Egyéb

Debrecen, 2017. november 15., szerda (MTI) – Halálra gázolt a vonat egy húszéves nőt Hajdúhadházon, egy vasúti átjáróban szerda hajnalban – közölte a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság megbízott sajtószóvivője az MTI-vel.

Dobó Dénes tájékoztatása szerint a Sámsoni úti vasúti átjáróba a tilos jelzés ellenére besétált egy nő, akit a Debrecen felől érkező vonat elsodort.

A húszéves debreceni lakos olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hagy a kórházba szállítását követősen életét vesztette.

Baleset miatt lezárták az 51-es utat Dunavarsánynál

Közzétéve 14 november, 2017  in Baleset, Közút
MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Budapest, 2017. november 14., kedd (MTI) – Teljes útlezárás mellett folyik a műszaki mentés Dunavarsánynál az 51-es úton, ahol összeütközött két személyautó és egy kisteherautó – tájékoztatta a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kedd este az MTI-t.

Csámpai Attila elmondta, hogy a baleset a főút 26-os kilométerénél történt. Az eddigi információk szerint az egyik személyautóból két ember kirepült, őket súlyos sérülésekkel vitték el a mentők. A balesetben egy ember könnyebben megsérült.

András Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság megbízott szóvivője elmondta, hogy a helyszínelés idejére a főutat lezárták, kerülni a bekötőúton lehet.

Halálra gázoltak egy gyalogost Szombathelyen

Közzétéve 14 november, 2017  in Baleset, Közút

íh3>Szombathely, 2017. november 14., kedd (MTI) – Gyalogost gázolt halálra egy személygépkocsi kedden kora este Szombathelyen, a Rumi úton – tájékoztatott honlapján a rendőrség.

A közlemény szerint az elütött asszony olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A helyszínelés idejére a rendőrség az utat lezárta, a forgalmat elterelik.